Význam a využití kryptoměn v podnikové praxi - Doležal, Martin (2023)
Práce se zabývá problematikou spojení kryptoměn a podnikových systémů. Vzhledem k velikosti a rozšíření (v porovnání se zbytkem kryptoměn) se soustředí pouze na Bitcoin. Práce nejprve popisuje historii a fungování samotného bitcoinového ekosystému. V další části se zabývá reálným vlivem této platební metody na podnikové finance a zkoumá její rozšíření skrze Českou republiku a následně celý svět. V poslední části se zaměřuje na proces integrace této platební metody do firemních systémů. V závěru následuje shrnutí celé problematiky a zhodnocení celkového vlivu na podnikové finance.