Význam a využití kryptoměn v podnikové praxi - Doležal, Martin; Jablonský, Petr; Krabec, Tomáš, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Práce se zabývá problematikou spojení kryptoměn a podnikových systémů. Vzhledem k velikosti a rozšíření (v porovnání se zbytkem kryptoměn) se soustředí pouze na Bitcoin. Práce nejprve popisuje historii a fungování samotného bitcoinového ekosystému. V další části se zabývá reálným vlivem této platební metody na podnikové finance a zkoumá její rozšíření skrze Českou republiku a následně celý svět. V poslední části se zaměřuje na proces integrace této platební metody do firemních systémů. V závěru následuje shrnutí celé problematiky a zhodnocení celkového vlivu na podnikové finance.
Vedoucí práce: Petr Jablonský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses