Deskriptivní analýza přeměn uskutečněných v České republice - Zámostná, Tereza (2023)
Tato diplomová práce se zabývá přeměnami obchodních společností, které se uskutečnily na území České republiky v 1. a 2. čtvrtletí roku 2017. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. První část se věnuje teoretickému úvodu do přeměn, ke kterému jsou uvedeny i účetní, právní a daňové souvislosti. V praktické části je provedena analýza vzorku přeměn. Zde bylo shromažďováno mnoho odlišných druhů dat, od druhu přeměny, počtu zúčastněných osob, rozhodného dne, po hodnoty rozvahových položek. Cílem praktické části je porovnat, zda se zjištěné výsledky shodují nebo odlišují s výsledky ostatních provedených analýz a zda jsou ve shodě se zjištěnými poznatky z teoretické části.