Analýza využitia ICT na stredných školách - Ulman, Štefan; Sudzina, František; Radváková, Věra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Táto bakalárska práca je zameraná na tému Analýza využitia ICT na stredných školách. Cieľom je zistiť ako sa zmenilo využitie ICT vo výuke na stredných školách oproti obdobiu pred pandémiou z pohľadu študentov. Výskum bol realizovaný formou dotazníka, ktorý bol rozoslaný do študentských facebookových skupín a iných relevantných skupín. Cieľovou skupinou boli študenti 4. ročníka strednej školy, čerství absolventi stredných škôl a študenti 1. ročníka na VŠ, aby sme získali pohľady študentov, ktorí zažili predpandemickú výuku, výuku počas lockdownu i výuku po lockdowne. V teoretickej časti sa čitateľ oboznámi s definíciou pojmu ICT (informačné a komunikačné technológie, situáciou na stredných školách na Slovensku a Česku, použitím ICT na stredných školách vrátane software i hardware používaného na stredných školách, prínosmi a príkladmi vzdelávacieho software. Následne sú zadefinované nástroje na online komunikáciu, ich výhody a nevýhody a príklady týchto nástrojov. Na záver sú popísané Online výuka, pohľady zúčastnených strán na online výuku, doučovanie počas pandémie Covid 19, e-learning, ICT kompetencie, blended learning, case-based learning a problem-based learning. V praktickej časti sa zrealizoval kvantitatívny výskum formou dotazníka s využitím metódy snowball. Na základe odpovedí respondentov v dotazníku sa vyhodnotili stanovené hypotézy. Analýzou dát sa zistili zaujímavé poznatky, ktoré sa následne interpretujú.
Vedoucí práce: František Sudzina
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses