Analýza vztahu kvality patentového portfolia a výkonnosti společnosti - Fišer, Martin (2023)
V diplomové práci budu analyzovat vztah kvality patentového portfolia a výkonnosti společnosti, přičemž se zaměřím na hledání kauzality mezi růstem tržní hodnoty společnosti a jejích patentů. Budu zkoumat, jak jednotlivé události spojené s udělováním, obnovou a citací patentů mají vliv na hodnotu společnosti. Tuto analýzu podpořím praktickou částí, ve které se zaměřím na farmaceutickou společnost zabývající se zdravím zvířat. Rovněž zde přistoupím k fundamentální analýze akcií vybrané společnosti. Jednotlivé části této práce nakonec shrnu a vyhodnotím, jaký skutečný vliv měly patentové informace na hodnotu a výkonnost společnosti.