Analýza vztahu kvality patentového portfolia a výkonnosti společnosti - Fišer, Martin; Svačina, Pavel, 1979-; Čurda, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
V diplomové práci budu analyzovat vztah kvality patentového portfolia a výkonnosti společnosti, přičemž se zaměřím na hledání kauzality mezi růstem tržní hodnoty společnosti a jejích patentů. Budu zkoumat, jak jednotlivé události spojené s udělováním, obnovou a citací patentů mají vliv na hodnotu společnosti. Tuto analýzu podpořím praktickou částí, ve které se zaměřím na farmaceutickou společnost zabývající se zdravím zvířat. Rovněž zde přistoupím k fundamentální analýze akcií vybrané společnosti. Jednotlivé části této práce nakonec shrnu a vyhodnotím, jaký skutečný vliv měly patentové informace na hodnotu a výkonnost společnosti.
Vedoucí práce: Pavel Svačina
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses