Analýza výkonnosti realitních fondů - Sehnal, Jiří; Musílek, Petr, 1965-; Vasyliev, Dmytro; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Předmětem této diplomové práce je analýza vybraných nemovitostních fondů s domicilem v České republice. Diplomová práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se věnuje konceptu a současnému stavu kolektivního investování včetně jeho specifik, rizik a jeho legislativnímu vymezení. Dále jsou v teoretické části rozebírány možnosti nepřímého investování do nemovitostí a metodologie měření výkonnosti realitních fondů. Praktická část následně charakterizuje a analyzuje 5 vybraných retailových fondů a 4 fondy kvalifikovaných investorů dle jejich výnosnosti, výkonnosti, nákladovosti a jiných relevantních parametrů. Analýza využívá veřejně dostupné informace pocházející převážně z výročních, čtvrtletních či měsíčních zpráv, factsheetů, statutů a KIID fondů.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses