Emise a obchody s krátkodobými cennými papíry - Burešová, Martina (2023)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice emisí a obchodů s krátkodobými cennými papíry. V úvodu práce je možné se obecně seznámit s investičními instrumenty a porozumět hlavním aspektům, které vedou investora k výběru vhodné investice. Druhá část práce se již zaměřuje přímo na krátkodobé cenné papíry a poskytuje informace ohledně jejich charakteristiky a rozdělení. Také jsou zde popsány způsoby emise krátkodobých investičních instrumentů. Třetí sekce se věnuje především problematice obchodování s krátkodobými cennými papíry. V další části je definováno riziko a jeho souvislost s krátkodobými cennými papíry. V páté kapitole je vysvětlen vliv krátkodobých cenných papírů na měnovou politiku. A nakonec v závěrečné části práce je obsažena analýza krátkodobých cenných papírů, spočívající v principech výpočtu jejich výnosů.