Emise a obchody s krátkodobými cennými papíry - Burešová, Martina; Radová, Jarmila; Sobková, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice emisí a obchodů s krátkodobými cennými papíry. V úvodu práce je možné se obecně seznámit s investičními instrumenty a porozumět hlavním aspektům, které vedou investora k výběru vhodné investice. Druhá část práce se již zaměřuje přímo na krátkodobé cenné papíry a poskytuje informace ohledně jejich charakteristiky a rozdělení. Také jsou zde popsány způsoby emise krátkodobých investičních instrumentů. Třetí sekce se věnuje především problematice obchodování s krátkodobými cennými papíry. V další části je definováno riziko a jeho souvislost s krátkodobými cennými papíry. V páté kapitole je vysvětlen vliv krátkodobých cenných papírů na měnovou politiku. A nakonec v závěrečné části práce je obsažena analýza krátkodobých cenných papírů, spočívající v principech výpočtu jejich výnosů.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses