Systém vzdělávání úředníků ve veřejné správě ČR - Trochová, Anna; Jurčík, Radek, 1971-; Lechner, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2023)
Tato diplomová práce se zabývá systémem vzdělávání úředníků ve veřejné správě České republiky. V práci jsou podrobeny analýze zákony, které systém vzdělávání upravují a jsou mezi sebou vzájemně komparovány. V práci je taktéž ověřeno, zda jsou tyto zákony dodržovány v běžném fungování úřadů. V teoretické části je práce zaměřena na definování pojmu veřejná správa a pojmů s ní souvisejících, na organizaci veřejné správy, dále také na oblast vzdělávání, především ve vztahu k veřejné správě. V této části práce je věnována pozornost také subjektům, které se podílejí na plánování a realizaci vzdělávání úředníků ve veřejné správě nebo s ním mají nějakou spojitost. V praktické části práce jsou analyzovány zákony upravující systémy vzdělávání úředníků ÚSC a úředníků státní správy a následně jsou mezi sebou komparovány. Dále je v praktické části práce vyhodnocen vlastní výzkum autorky práce metodou dotazníkového šetření a řízených rozhovorů. Na základě zjištění z vlastního výzkumu autorky jsou v poslední kapitole práce vytvořeny návrhy a opatření na zlepšení systém vzdělávání úředníků veřejné správy České republiky.
Vedoucí práce: Radek Jurčík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses