Vykazování přeshraničních transakcí - Hofmanová, Nikola (2023)
Tato práce se zaměřuje na vykazování přeshraničních transakcí daňovými subjekty. Práce obsahuje jak legislativní úpravu těchto transakcí, tak i popis povahy těchto transakcí. Dále se práce zaměřuje na popis reportů, v rámci kterých se přeshraniční transakce musí vykazovat. Práce se detailněji soustředí na výkaz intrastat, který je v práci popsán jak teoreticky, tak i prakticky v rámci poslední kapitoly. Cílem práce je ukázat, jaká situace může nastat, pokud budou přeshraniční transakce vykazovány nesprávně.