Daňový systém Lichtenštejnska - Kvíz, Štěpán; Vítek, Leoš, 1970-; Kolek, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Bakalářská práce se zabývá daňovým systémem Lichtenštejnska. Pro lepší porozumění tématu jsou nejdříve vysvětleny základní pojmy užité v oblasti daňových systémů. Práce se zabývá přímými daněmi, tedy zdaněním fyzických a právnických osob, krátká kapitola je ale i věnována sociálnímu pojistnému. Meritem závěrečném práce je zdanění právnických osob a nalezení faktorů ovlivňující daňovou atraktivitu Lichtenštejnska, tato kapitola se věnuje rovněž mezinárodnímu zdanění a je rozebrána i smlouva o zamezení dvojího zdanění mezi Českou republikou a Lichtenštejnskem. Analytická část bakalářské práce se věnuje predikci a komparaci daňové kvóty Lichtenštejnska a České republiky.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses