Manažerská výsledovka podniku z potravinářského odvětví - Mokričková, Barbora (2023)
Cílem této bakalářské práce je navrhnout optimální strukturu manažerské výsledovky v podniku z potravinářského odvětví. V teoretické části práce jsou definovány pojmy jako výnosy, náklady, členění nákladů, manažerská výsledovka, báze manažerské výsledovky, varianty členění manažerské výsledovky a oceňování výkonů. Aplikační část se zaměřuje na analýzu současné situace zvoleného podniku v oblasti nákladů, na základě které je doporučeno jejich vhodné členění a navržena optimální struktura manažerské výsledovky na bázi prodaných výkonů v produktovém členění. Práce se zaměřuje primárně na výrobní činnost podniku, okrajově se také ale zabývá prodejem zboží a poskytováním služeb.