Manažerská výsledovka podniku z potravinářského odvětví - Mokričková, Barbora; Křehnáčová, Aneta; Matyáš, Ondřej, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Cílem této bakalářské práce je navrhnout optimální strukturu manažerské výsledovky v podniku z potravinářského odvětví. V teoretické části práce jsou definovány pojmy jako výnosy, náklady, členění nákladů, manažerská výsledovka, báze manažerské výsledovky, varianty členění manažerské výsledovky a oceňování výkonů. Aplikační část se zaměřuje na analýzu současné situace zvoleného podniku v oblasti nákladů, na základě které je doporučeno jejich vhodné členění a navržena optimální struktura manažerské výsledovky na bázi prodaných výkonů v produktovém členění. Práce se zaměřuje primárně na výrobní činnost podniku, okrajově se také ale zabývá prodejem zboží a poskytováním služeb.
Vedoucí práce: Aneta Křehnáčová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses