Finanční analýza Rybářství Kardašova Řečice, s. r. o. - Matula, Michal; Dufková, Eva; Pham, Hoang Long; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Cílem této práce je pomocí finanční analýzy a pohledu na současnou situaci v daném odvětví poskytnout potenciálnímu investorovi doporučení, zda by bylo žádoucí investovat do společnosti Rybářství Kardašova Řečice, s.r.o. Práce začíná představením odvětví, současné situace ve světě a v České republice a poté následuje samotná finanční analýza společnosti. Pro výpočet ukazatelů a jejich srovnání s konkurencí jsou využita data z výročních zpráv společností za období 2017 až 2021, přičemž vybraných konkurenčních společností je pět, které co do velikosti představují podstatnou část trhu. Na závěr je vypočítán souhrnný index a samotné doporučení investice. Výsledkem bylo doporučení investovat do společnosti a využít momentální příležitosti na trhu k získání konkurenční výhody a vysoké ziskovosti.
Vedoucí práce: Eva Dufková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses