Převodní ceny – metoda rozdělení zisku a její aplikace v praxi - Fučíková, Klára; Frýzek, Libor; Zídková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou převodních cen, konkrétně se zaměřuje na jednu z metod pro stanovení převodních cen: transakční metodu rozdělení zisku a její aplikaci v praxi. V teoretické části se práce zaměřuje na legislativní úpravu převodních cen a popisuje základní pojmy diskutované problematiky, které zahrnují i metody pro stanovení převodních cen a jejich použití. V praktické části jsou představeny dvě společnosti, spojené osoby v rámci nadnárodní skupiny, z jejichž společné podnikatelské činnosti plyne zisk. Analyzováno je vycházející rozdělení zisku plynoucího ze společné podnikatelské činnosti obou společností využitím metody rozdělení zisku, včetně rozdělení reziduálního zisku mezi zúčastněné strany, s cílem dodržet princip tržního odstupu.
Vedoucí práce: Libor Frýzek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses