Výběr vzorku v auditu, auditorské riziko a materialita - Tsarik, Vladislav; Králíček, Vladimír, 1952-; Šindelář, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou výběru vzorků v auditu, auditorského rizika a materiality. Cílem této práce je přiblížit metody výběru vzorků v auditu a vyhodnotit výběrové metody na konkrétním příkladu. Práce se skládá ze čtyř hlavních kapitol, které se postupně věnují auditu a jeho významu, auditorskému riziku, jeho významu při stanovení významnosti (materiality) a dále statistickému a nestatistickému výběru vzorků v auditu. V poslední kapitole je představen příklad výběru vzorků z praxe a je provedeno porovnání výběrových metod na základě dat, které byly získaný z analýzy daných statistických výběrových metod.
Vedoucí práce: Vladimír Králíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses