Proč se některým ekonomikám „nedaří“? : Případ Řecka - Šafařovský, Jiří; Šíma, Ondřej; Durčáková, Jaroslava, 1941-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Diplomová práce se zaměřuje na vysvětlení, proč se některým ekonomikám „nedaří“. Cílem práce je vysvětlit příčiny nízkého ekonomického růstu řecké ekonomiky a komparovat Řecko s EU. Práce obsahuje teoretickou část, která představuje determinanty ekonomického růstu – výrobní faktory práce, kapitálu, jejich produktivitu, dále například instituce, geografii nebo kulturu. V praktické části je užita komparativní analýza řecké ekonomiky a EU, ze které vyplývají hlavní problémy Řecka. Jeho ekonomické potíže byly způsobeny především nekvalitním nastavením institucí, což se projevilo politickou nestabilitou a korupcí.
Vedoucí práce: Ondřej Šíma
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses