Aktuální pohled na diskonty a prémie pro ocenění podniku - Vítová, Simona; Poborský, František; Strobach, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato diplomová práce se zaobírá aktuálním pohledem na diskonty a prémie pro ocenění podniku. Cílem práce bude z aktuálního pohledu prozkoumat a analyzovat aktuální přístupy a faktory pro stanovení diskontů a prémií pomocí systematické rešerše. První část práce charakterizuje diskonty a prémie spolu se souvisejícími pojmy jako jsou kategorie hodnot, stručný přehled metod pro ocenění podniku, přístupy k úrovni hodnoty diskontů a prémií. Druhá část se zaobírá kvantitativními modely, třetí část empirickými studiemi. Čtvrtá část se týká aktuálního pohledu na diskonty a prémie a faktory, které předurčují použití diskontů nebo prémií v rámci systematické rešerše. V závěru jsou shrnuty dosavadní poznatky celé práce.
Vedoucí práce: František Poborský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses