Účetní závěrka - východiska a jejich aplikace u vybrané společnosti - Břízová, Barbora; Šrámková, Alice; Müllerová, Libuše, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Cílem práce je popsat východiska individuální účetní závěrky obchodních společností v České republice a posoudit správnost jejího sestavení aplikací na konkrétní společnosti. Práce propojuje teoretickou a praktickou část. V teoretické je nastíněna právní úprava individuální účetní závěrky obchodních společností v České republice a jsou vysvětleny pojmy účetní uzávěrka a účetní závěrka. Praktická část přináší detailnější pohled na provedení všech uzávěrkových prací a následné sestavení účetní závěrky za využití dat vybrané společnosti. Výstupem práce je vytvořený ucelený obraz o procesu sestavení individuální účetní závěrky konkrétní obchodní společnosti v České republice, doplněný o doporučení a opravy, které by vybraná společnost mohla zohlednit v následujících účetních obdobích.
Vedoucí práce: Alice Šrámková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses