Underwriting v rámci životního pojištění - Kohoutová, Petra (2023)
Diplomová práce je zaměřena na underwriting životního pojištění. Jedná se o jeden z nejdůležitějších procesů, který v pojišťovně probíhá a je zodpovědný za posouzení rizikového profilu klienta před jeho přijmutím do pojistné ochrany. Teoretická část práce se zabývá nejdříve problematikou životního pojištění, jeho následnou kategorizací a popisem produktů životního pojištění, které jsou dnes na trhu sjednávány. Práce postupně popisuje jednotlivé procesy v pojišťovně a největší důraz je kladen na lékařský a finanční underwriting. Praktická část diplomové práce obsahuje ukázky jednotlivých případů underwritingu u konkrétních klientů.