Underwriting v rámci životního pojištění - Kohoutová, Petra; Ducháčková, Eva, 1958-; Pecina, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Diplomová práce je zaměřena na underwriting životního pojištění. Jedná se o jeden z nejdůležitějších procesů, který v pojišťovně probíhá a je zodpovědný za posouzení rizikového profilu klienta před jeho přijmutím do pojistné ochrany. Teoretická část práce se zabývá nejdříve problematikou životního pojištění, jeho následnou kategorizací a popisem produktů životního pojištění, které jsou dnes na trhu sjednávány. Práce postupně popisuje jednotlivé procesy v pojišťovně a největší důraz je kladen na lékařský a finanční underwriting. Praktická část diplomové práce obsahuje ukázky jednotlivých případů underwritingu u konkrétních klientů.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses