Alternatívne investičné nástroje - Vaculčiak, Tomáš (2023)
Zameraním práce je vysvetliť čitateľovi základné princípy fungovania CFD kontraktov. Popisuje predovšetkým výhody, nevýhody a rizikovosť tohto typu obchodovania z pohľadu investora. Porovnáva CFD kontrakty s inými typmi obchodovania a v praktickej časti sa venuje analýze vybraného sprostredkovateľa CFD kontraktov. Zoznamuje čitateľa s možnými skrytými rizikami a poukazuje na to, či je tento typ obchodovania výhodný.