Finanční analýza podniku Třinecké železárny, a.s. - Oplt, Adam (2023)
Hlavním cílem bakalářské práce je za pomocí metod finanční analýzy zhodnotit finanční zdraví společnosti Třinecké železárny, a.s. z pohledu externího uživatele za období 2017 až 2021. Analýza bude vycházet z auditovaných účetních výkazů dostupných z webových stránek Ministerstva spravedlnosti České republiky. Pro posouzení zdraví jsou využity metody horizontální a vertikální analýzy. Dále také poměrové ukazatele, které práce srovnává s konkurencí. V závěru práce jsou shrnuty výstupy analýzy, posouzení finančního zdraví společnosti a doporučení pro budoucí směřování.