Finanční analýza podniku Třinecké železárny, a.s. - Oplt, Adam; Hrdý, Milan; Dufková, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Hlavním cílem bakalářské práce je za pomocí metod finanční analýzy zhodnotit finanční zdraví společnosti Třinecké železárny, a.s. z pohledu externího uživatele za období 2017 až 2021. Analýza bude vycházet z auditovaných účetních výkazů dostupných z webových stránek Ministerstva spravedlnosti České republiky. Pro posouzení zdraví jsou využity metody horizontální a vertikální analýzy. Dále také poměrové ukazatele, které práce srovnává s konkurencí. V závěru práce jsou shrnuty výstupy analýzy, posouzení finančního zdraví společnosti a doporučení pro budoucí směřování.
Vedoucí práce: Milan Hrdý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses