Vývoj zdanění tabákových výrobků v České republice - Šílená, Natálie; Klazar, Stanislav, 1974-; Havlík, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Bakalářská práce se zaměřuje na vývoj zdanění tabákových výrobků v České republice s důrazem na změny daňové politiky a jejich důsledky. V teoretické části je popsáno základní rozdělení tabákových výrobků, popis spotřební daně z těchto výrobků a také rozebrán jejich nelegální trh. Praktická část se zabývá analýzou daňových sazeb tabákových výrobků a jejich výnosy do státního rozpočtu. V rámci praktické části byla také provedena analýza dostupnosti cigaret v České republice při průměrné mzdě. Cílem práce je poskytnout komplexní přehled o vývoji zdanění tabákových výrobků v České republice a zhodnotit jeho dopady na spotřebitele a státní rozpočet.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses