Finanční analýza společnosti Footshop s.r.o. v kontextu koronavirové krize. - Adamus, Matěj; Mašek, Jakub; Šnajberg, Oxana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá finanční analýzou společnosti Footshop s.r.o., která se specializuje na prodej obuvi a módních doplňků. Cílem práce je zhodnotit finanční zdraví společnosti a navrhnout doporučení pro zlepšení její finanční situace. Úvodní část práce se věnuje představení a seznámení s analyzovanou společností a její konkurencí. Následující část se zabývá samotnou finanční analýzou a teorií s ní spojenou. V této části jsou analyzovány hlavní ukazatele finančního zdraví společnosti a jsou identifikovány klíčové faktory ovlivňující výkonnost společnosti. Na základě výsledků finanční analýzy jsou navržena doporučení pro zlepšení finanční situace společnosti a pro zajištění jejího budoucího úspěchu. Pro finanční analýzu v této práci byly použity pouze data z veřejně přístupných zdrojů. Celkově má tato práce přínos pro manažery a investory, kteří chtějí zlepšit své rozhodování na základě důkladné finanční analýzy podniku.
Vedoucí práce: Jakub Mašek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses