Zhodnocení finančního zdraví fotbalového klubu FC Sellier & Bellot Vlašim - Lajdová, Karolína; Husák, Martin; Dvořák, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Cílem bakalářské práce je zhodnocení finančního zdraví fotbalového klubu FC Sellier & Bellot Vlašim a.s. na základě finanční analýzy provedené za roky 2016-2020 v porovnání s konkurenčními fotbalovými kluby. Finanční zdraví je hodnoceno z pohledu vlastníků a vedení fotbalového klubu. Část finanční analýzy se soustřeďuje nejprve na horizontální a vertikální analýzu a dále na jednotlivé poměrové ukazatele. Druhým cílem je sestavit finanční plán společnosti na dva následující roky, který vychází z vývoje hodnot jednotlivých položek v minulých letech a z předpokladů společnosti. Plán spočívá v sestavení finančního plánu výkazu zisku a ztráty, finančního plánu rozvahy a finančního plánu výkazu o peněžních tocích.
Vedoucí práce: Martin Husák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses