Daně a dotace v zemědělství - Strnadová, Markéta; Klazar, Stanislav, 1974-; Finardi, Savina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Cílem této bakalářské práce je zjistit, jaký vliv má zdanění na disponibilní příjem zemědělských producentů a využívání dotací na jejich hospodaření. Disponibilní příjem je ovlivněn několika faktory, například zda zemědělští producenti obdrží dotace či existuje nějaký příjem, který je osvobozený od daně. Dalším důležitým zkoumaným faktorem je vliv veřejných financí v sektoru zemědělství a související administrativní náklady spojené se získáním dotací. Výše uvedené faktory budou v práci kvantifikovány, také za pomoci dotazníkového šetření.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses