Možnosti financování neziskových organizací - Lonie, Isabella; Husák, Martin; Dvořák, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Cílem bakalářské práce je představit veškeré možnosti financování neziskových organizací a následné porovnání financování dvou zvolených neziskových organizací působících v odlišných odvětvích v České republice. Práce je rozdělena do dvou logicky navazujících sekcí, teoretická část se zabývá specifickými znaky neziskového sektoru, vymezením neziskového sektoru z právního hlediska, analýzou trendu neziskového sektoru v České republice v posledních letech, problémy neziskového sektoru a objasněním dostupných možností financování. V praktické části jsou na úvod představeny zvolené neziskové organizace, a je vysvětlen jejich výběr, následně jsou porovnány způsoby jejich financování. Cílem praktické části je zjistit, zda jsou nestátní neziskové organizace z různých odvětví financovány stejným poměrem z veřejného a soukromého sektoru a případně stanovit, jak moc významný rozdíl hraje v tomto poměru roli. V závěrečné části práce jsou shrnuty poznatky z teoretické a praktické části a vyhodnocení splnění stanovených cílů práce.
Vedoucí práce: Martin Husák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses