Kolektivní investování - Dostálová, Anna (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá kolektivním investováním. Cílem je čtenáři přiblížit podstatu kolektivního investování a vyhodnotit výnosnost investice do vybraných dluhopisových podílových fondů. Jsou zde popsány výhody a nevýhody kolektivního investování, nejčastější subjekty kolektivního investování, základní dělení podílových fondů a vhled do investování v rámci dluhopisů. V poslední části bakalářské práce jsou představeny vybrané dluhopisové otevřené podílové fondy. Tato kapitola také obsahuje názorné ukázky modelací výnosností investic v těchto vybraných podílových fondech a zhodnocení jejich vývoje za poslední roky.