Kolektivní investování - Dostálová, Anna; Brada, Jaroslav, 1964-; Blahová, Naďa, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá kolektivním investováním. Cílem je čtenáři přiblížit podstatu kolektivního investování a vyhodnotit výnosnost investice do vybraných dluhopisových podílových fondů. Jsou zde popsány výhody a nevýhody kolektivního investování, nejčastější subjekty kolektivního investování, základní dělení podílových fondů a vhled do investování v rámci dluhopisů. V poslední části bakalářské práce jsou představeny vybrané dluhopisové otevřené podílové fondy. Tato kapitola také obsahuje názorné ukázky modelací výnosností investic v těchto vybraných podílových fondech a zhodnocení jejich vývoje za poslední roky.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses