Vliv zprávy auditora na kvalitu účetní závěrky - Kusmaeva, Gulnaz (2023)
Tato diplomová práce se zabývá vlivem zprávy auditora na kvalitu účetní závěrky společnosti. Jelikož často je považováno, že je účetní závěrka ověřená auditorem kvalitnější a spolehlivější a hlavním cílem práce je potvrdit nebo vyvrátit tuto myšlenku. Práce se skládá ze čtyř kapitol. První kapitola definuje podstatu auditu, základní pojmy a cíle. Druhá kapitola je věnována nově vydaným standardům řízení kvality práce auditora. Třetí kapitola obsahuje vymezení podvodného jednání, jeho typy, metody identifikace a zároveň popisuje roli forenzního auditu. Čtvrtá kapitola aplikuje v praxi teoretické poznatky a znalostí získané v předchozích kapitolách v rámci analýzy posledních účetních skandálů s účastí auditora.