Odhad ratingu dluhopisů ČD Cargo a.s. - Shtonda, Olesya; Svačina, Pavel, 1979-; Čurda, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Cílem této bakalářské práce je seznámení s pojmem rating a vysvětlení procesu jeho odhadu. Nejdříve jsou stručně uvedeny rozličné druhy ratingu a ratingové známky, které jsou konečným hodnocením bonity společností. Kromě toho jsou zmíněny tři největší světové ratingové agentury s přehledným zobrazením jejich podílů na trhu. Následně je podrobně popsána metodologie Moody’s Investors Service, kterou tato agentura využívá při hodnocení emitenta podnikajícího ve sféře kamionové a železniční nákladní přepravy. V poslední kapitole práce je tato metodika aplikována v praxi při odhadu ratingu společnosti ČD Cargo, a. s.
Vedoucí práce: Pavel Svačina
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses