Účetní aspekty hospodaření Akademického gymnázia - Hollerová, Nikita (2023)
Tato práce se věnuje účetním aspektům hospodaření příspěvkové organizace zřízené územním samosprávným celkem. Vymezuje základní právní rámec příspěvkové organizace, její postavení v rámci veřejného sektoru, způsob financování a účetní hledisko a jeho vybraná specifika. V praktické části je provedena analýza účetních výkazů Akademického gymnázia za roky 2017–2021 se zohledněním sloučení s Jazykovou školou v roce 2021.