Daňové souvislosti vystoupení Velké Británie z Evropské unie - Horák, Tomáš; Tepperová, Jana; Muzaeva, Petimat; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou vystoupení Velké Británie a Severního Irska z Evropské unie. Hlavním cílem této práce je identifikovat, jaké změny způsobila tato událost v oblasti daní a daňové politiky. Na tuto problematiku pohlíží ze dvou perspektiv, z hlediska mezinárodního obchodu a z hlediska jednotlivých daňových oblastí v České republice. Z mezinárodního hlediska porovnává postavení Velké Británie a Severního Irska v oblasti přeshraničního obchodu před a po vystoupení z Evropské unie. Na změny v oblastech jednotlivých daní, cla a sociálního zabezpečení se tato práce zaměřuje z pohledu českých subjektů, kteří mají k Velké Británii a Severnímu Irsku určitý vztah.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses