Kalkulace a analýza ziskovosti výkonů v podniku zabývajícím se úpravou vody - Mokričková, Klára; Křehnáčová, Aneta; Šoljaková, Libuše; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Bakalářská práce je zaměřena na sestavení kalkulací a dále na analýzu ziskovosti vybraných výkonů konkrétního podniku. Práce se skládá ze dvou částí, první teoretické a druhé praktické. Teoretická část se zabývá problematikou týkající se kalkulací. V této části jsou vysvětleny pojmy jako členění nákladů, metody přiřazování nákladů, kalkulace a ziskovost výkonů. V počátku aplikační části je představena společnost vyrábějící filtry na úpravu vody a aktuální stav kalkulací. Následně na základě obdržených informací je navrženo řešení pro tvorbu optimalizovaných kalkulací. V závěru je provedena analýza ziskovosti vybraných výkonů a dále jsou navržena případná doporučení na zlepšení.
Vedoucí práce: Aneta Křehnáčová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses