Analýza finanční gramotnosti studentů ve vybraných státech světa - Janoušková, Magdaléna (2023)
Tato diplomové práce na téma „Analýza finanční gramotnosti studentů ve vybraných státech světa“ se ve své teoretické části věnuje definici pojmu finanční gramotnost a finančnímu vzdělávání v České republice. Dále představuje mezinárodní průzkum finanční gramotnosti PISA 2018 a analyzuje jeho výsledky. Analytická část je věnována vyhodnocení vlastního dotazníkového šetření zaměřeného na zjišťování úrovně finančních znalostí středoškolských studentů v České republice a Bosně a Hercegovině.