Analýza finanční gramotnosti studentů ve vybraných státech světa - Janoušková, Magdaléna; Radová, Jarmila; Teplý, Petr, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato diplomové práce na téma „Analýza finanční gramotnosti studentů ve vybraných státech světa“ se ve své teoretické části věnuje definici pojmu finanční gramotnost a finančnímu vzdělávání v České republice. Dále představuje mezinárodní průzkum finanční gramotnosti PISA 2018 a analyzuje jeho výsledky. Analytická část je věnována vyhodnocení vlastního dotazníkového šetření zaměřeného na zjišťování úrovně finančních znalostí středoškolských studentů v České republice a Bosně a Hercegovině.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses