Ocenenie Prima banka Slovensko a.s. - Skirčák, František (2023)
Táto práca analyzuje problematiku oceňovania bánk. V teoretickej časti sú stručne vymedzené metódy a problematické okruhy ocenenia, ktoré je potrebné zohľadniť. V praktickej časti je na konkrétnej banke uskutočnené ocenenie na úrovni trhovej hodnoty k 1.1.2022. Prima banka je ocenená pomocou dvoch metód – metódy dividendového potenciálu a trhového porovnania.