Specifika účetního výkaznictví IFRS pro pojišťovny a zajišťovny - Pavlíková, Kamila; Vašek, Libor, 1978-; Novotný, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Diplomová práce se zabývá specifickým účetním vykazováním pojišťoven dle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS). Hlavním cílem práce je přiblížit tuto problematiku, zaměřit se na novou úpravu účetního výkaznictví v této oblasti a na její dopad na účetní jednotky, které jsou pojišťovnou nebo zajišťovnou. V teoretické části práce je kladen důraz na představení úpravy účetního výkaznictví pojišťoven dle IFRS do konce roku 2022 a úpravy nové. Praktická část práce je věnována srovnání obou účetních úprav a analýze očekávaného dopadu nové úpravy na příkladu konkrétní společnosti z praxe.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses