Úvěry na bydlení v ČR - Malcová, Šárka; Šulc, Vladimír; Palán, Luděk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Bakalářská práce se zabývá analýzou úvěrů na bydlení poskytovaných na území České republiky. V teoretické části jsou popsány produkty stavebního spoření a hypoteční úvěry a pojmy související s jednotlivými produkty. U obou typů úvěrů je zmíněna podpora od státu. U hypotečních úvěrů se práce věnuje regulaci ze strany České národní banky a stanoveným úvěrovým ukazatelům, kterými ČNB trh reguluje. Praktická část se zabývá analýzou faktorů, které ovlivňují poptávku po hypotečních úvěrech. Analýza se týká makroekonomických faktorů i individuálních a behaviorálních faktorů potenciálních klientů.
Vedoucí práce: Vladimír Šulc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses