Priestorová analýza vybraných aerolínií na základe zadlženosti a výnosnosti - Gajdošová, Júlia; Nohýnková, Barbora; Hrdý, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Cieľom tejto práce je vypracovať finančnú analýzu troch vybraných nízko nákladových aerolínii, konkrétne Ryanair, Wizz Air a Norwegian Air za rok 2019 až 2021. Práca sa zaoberá odvetvím leteckého priemyslu a charakterizuje jeho vývoj, vplyv pandémie a determinanty ovplyvňujúce jeho rentabilitu. Ďalej je na základe pomerových ukazovateľov a finančných výkazov spoločností vypracovaná analýza jednotlivých spoločnosti a interpretácia výsledkov. Záver práce obsahuje odporúčanie pre potenciálneho investora.
Vedoucí práce: Barbora Nohýnková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses