Kreativní účetnictví a účetní podvody - Pochopová, Kristýna (2023)
Bakalářská práce se zaměřuje na téma kreativní účetnictví a účetní podvody. Na začátku jsou oba pojmy obecně definovány. Dále jsou v práci uvedené motivy a výhody i nevýhody kvůli kterým k takovému jednání vlastně dochází. Hlavním cílem práce je přiblížit oblast kreativního účetnictví a účetních podvodů a stanovení rozdílů mezi nimi. Praktická část se zabývá celkovým vývojem podvodů a jejich současnými trendy. Práce je zakončena analýzou vybraných účetních podvodů v České republice i v zahraničí.