Kreativní účetnictví a účetní podvody - Pochopová, Kristýna; Šindelář, Michal; Stiebal, Richard; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Bakalářská práce se zaměřuje na téma kreativní účetnictví a účetní podvody. Na začátku jsou oba pojmy obecně definovány. Dále jsou v práci uvedené motivy a výhody i nevýhody kvůli kterým k takovému jednání vlastně dochází. Hlavním cílem práce je přiblížit oblast kreativního účetnictví a účetních podvodů a stanovení rozdílů mezi nimi. Praktická část se zabývá celkovým vývojem podvodů a jejich současnými trendy. Práce je zakončena analýzou vybraných účetních podvodů v České republice i v zahraničí.
Vedoucí práce: Michal Šindelář
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses