Audit konsolidované účetní závěrky - Vikulina, Alexandra (2023)
Diplomová práce se věnuje tématu auditu konsolidované účetní závěrky. Za hlavní cíl této práce je považován detailní popis procesu auditu konsolidované účetní závěrky se zaměřením na porovnání s auditem individuální účetní závěrky. První kapitola se zabývá konsolidovanou účetní závěrkou, popisem metod konsolidace a konsolidačních postupů. Druhá kapitola je věnovaná popisu procesu auditu, jednotlivých fází, auditních metod a postupů testování. Třetí kapitola je zaměřená na detailní popis charakteristických rysů auditu konsolidované účetní závěrky. V rámci této kapitoly se také popisuje role skupinového auditora. Čtvrtá kapitola je praktickou sumarizací teoretických poznatků získaných z teoretických kapitol a má za cíl popis provedení auditu konsolidované účetní závěrky na příkladu konkrétní skupiny.