Nelegální činnosti v bankovní sféře - Křížová, Kateřina (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá teoretickým vysvětlením některých nelegálních praktik, které se objevují v bankovní sféře. Popisovanými nelegálními praktikami jsou insider trading a praní špinavých peněz a dále korupce, phishing a úvěrový podvod. Práce zmiňuje také s těmito praktikami spojenou legislativu a sankce hrozící při jejich provádění. Dále se práce věnuje regulaci a dohledu v oblasti bankovnictví. Praktická část práce komparuje Českou a Slovenskou republiku a následně vývoj insider tradingu v těchto dvou zemích.