Nelegální činnosti v bankovní sféře - Křížová, Kateřina; Musílek, Petr, 1965-; Fiala, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá teoretickým vysvětlením některých nelegálních praktik, které se objevují v bankovní sféře. Popisovanými nelegálními praktikami jsou insider trading a praní špinavých peněz a dále korupce, phishing a úvěrový podvod. Práce zmiňuje také s těmito praktikami spojenou legislativu a sankce hrozící při jejich provádění. Dále se práce věnuje regulaci a dohledu v oblasti bankovnictví. Praktická část práce komparuje Českou a Slovenskou republiku a následně vývoj insider tradingu v těchto dvou zemích.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses