Analýza faktorů hypotečního trhu v České republice a Velké Británii - Kuča, Vojtěch; Radová, Jarmila; Palán, Luděk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Diplomová práce analyzuje a porovnává faktory hypotečního trhu v České republice a Velké Británii. V první části práce jsou uvedeny základní teoretické pojmy použité v diplomové práci. S ohledem na významnost je vykonán kvalitativní pohled na současnou problematiku vysoké inflace, dostupnosti bydlení a odlišnosti produktu hypotéky a úrokových sazeb v obou zemích. V části druhé jsou vytvořeny předpoklady o vztazích mezi vybranými faktory a hypotečním trhem na základě vývoje obou časových řad. Výstupem třetí části je pak lineární regrese na jejichž výsledcích jsou hypotézy o vztazích vytvořené ve druhé části potvrzeny či zamítnuty. Cílem práce je určit a porovnat významné faktory ovlivňující hypoteční trh v ČR a VB.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses