Zaměstnanecké benefity a jejich účetní a daňové dopady v konkrétním podniku - Vohradská, Kristýna (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá zaměstnaneckými benefity, problematikou dopadů jejich poskytování a rozdíly mezi podnikatelským sektorem a příspěvkovou organizací. Jejím cílem je zobrazení odlišných dopadů na zaměstnance azaměstnavatele, rovněž i ilustrování rozdílného účtování. Teoretická část je zaměřena na obecné vymezení pojmu zaměstnaneckých benefitů, důvody poskytování, a především na zobrazení účetních a daňových dopadů vybraných benefitů na příjemce a poskytovatele benefitů jak vpodnikatelské sféře, tak i v příspěvkové organizaci. Praktická část rozebírá poskytované benefity v příspěvkové organizaci Sociální služby Města Sušice a jejich účetní interpretaci. Závěr praktické části je věnován analýze příspěvků z fondu kulturních a sociálních potřeb na odměňování zaměstnanců za rok 2022.